Aesthetic - V - Clinic 

Dr. Verbeerst Lorentz , esthetisch arts

Esthetische niet chirurgische geneeskunde 

Botox en fillers

Opleiding & Filosofie

In 1999 ben ik afgestudeerd als arts en in 2005 als psychiater.

De laatste jaren heb ik me verdiept in de esthetische niet chirurgische geneeskunde waarvoor ik verschillende opleidingen heb gevolgd in binnen- en buitenland. De werelden van esthetiek en psychiatrie liggen ogenschijnlijk ver uit elkaar maar tegelijkertijd zijn ze ook nauw met elkaar verbonden. Het gezicht staat met tal van centrale zenuwen, spieren en door zijn locatie in nauw contact met de hersenen. Het gezicht brengt de innerlijke schoonheid van een mens tot expressie. 

Als arts en mens ben ik altijd al gefascineerd geweest door de innerlijke en uiterlijke schoonheid van de mens.

In mijn verdere carrière wil ik mijn focus leggen op de uiterlijke schoonheid van de mens zonder hierbij het holistisch mensmodel uit het oog te verliezen


Esthetische niet chirurgische behandelingen:

Onze filosofie is om rimpels te verminderen, gezichtscontouren/verhoudingen te verbeteren en de huid te verjongen of te verstrakken zonder inbreuk te doen op de expressie/mimiek van een individu. Hiervoor maken we gebruik van botuline-toxine injecties, hyaluronzuur-fillers, PRP (Platelet Rich Plasma)-behandelingen en laserbehandelingen. Het is hierbij zeker niet de bedoeling om te streven naar een ‘zogezegd perfect model’ zoals we die al te vaak in de media kunnen zien.


Botuline toxine (azzalure)

D.m.v. spierontspannende injecties met botuline toxine worden rimpels verminderd en gelaatsuitdrukkingen verzacht zodat men er frisser, jeugdiger en meer uitgerust uitziet. Het effect is na 1 week zichtbaar en houdt gemiddeld 3 à 4 maanden aan. Deze wereldwijd veel gebruikte techniek wordt de laatste jaren op steeds jongere leeftijd toegepast om dynamische rimpels niet statisch (blijvend) te maken. Verder kan botuline toxine ook worden gebruikt tegen overmatig zweten (t.h.v. oksels en voorhoofd), migraine, tandknarsen en kauwspier-hypertrofie.


De verschillende zones voor anti-rimpel injecties:

Fronsrimpels/glabella-rimpels/verticale rimpels tussen de ogen

Horizontale voorhoofdrimpels

Kraaienpootjes/lachrimpeltjes/oogrimpels

Wenkbrauw-lifting

Gummy smile/tandvleeslach

Afzakkende mondhoeken

Putjes/rimpels in de kin

Prijs voor één zone (150 euro), twee zones (275 euro), drie zones (350 euro)


Andere botuline toxine behandelingen:

Spanningshoofdpijn/migraine 150 à 450 euro

Overmatig zweten 150 à 450 euro

Tandknarsen 150 euro

Kauwspier-hypertrofie 150 à 250 euro


Hyaluronzuur-fillers (restylane)

Hyaluronzuur (wat sowieso aanwezig is in de huid) is een natuurlijke stof die de huid extra hydrateert waardoor de huid gladder en jeugdiger wordt. Hiermee beogen we discreet volumeherstel en bijsturing van de verhoudingen (die bij veroudering veranderen) in het gezicht te realiseren. Hyaluronzuur wordt ingebracht met canules, hierdoor kunnen we het risico op complicaties tot een minimum herleiden. Het effect van de behandeling is onmiddellijk merkbaar, is na enkele weken optimaal en houdt één jaar aan.


Jukbeenderen (midface) 350 euro

Neuslippenplooi 350 euro

Marionetlijnen 350 euro

Kincorrectie 350 euro

Rokerslijntjes 250 euro

Lippencontour accentueren 250 euro

Kaaklijn accentueren 350 euro

Verwijderen van verkeerd geplaatste filler met hyalase


Verstrakking en verjonging van de huid d.m.v. het inbrengen van een vloeistof met hyaluronzuur (profhilo,fillmed) en ascorbinezuur   

(m.b.v. een canule) in de huid. 

Deze behandeling is weinig ingrijpend, heeft geen volumetoename op zich maar zet de huid zelf aan het werk. Dit zorgt voor hydratatie, huidregeneratie en collageen- en elastine stimulatie wat uiteindelijk huidverstrakking en verjonging in de hand werkt. Dit wordt driemaal herhaald met een interval van één maand. Effect mag verwacht worden na 3 tot 6 maanden. 

De kost is 300 euro per sessie.


PRP-behandelingen

PRP (Platelet rich plasma) staat voor lichaamseigen plasma met rijke concentratie aan bloedplaatjes. Dit wordt reeds jaren gebruikt in verschillende medische disciplines. De PRP-behandeling in de esthetische geneeskunde, bestaat erin dat dergelijk verrijkt plasma wordt aangebracht in de huid d.m.v. vele miniscule injecties.

Aansluitend hierop kan nog extra boost gegeven worden m.b.v. microneedling met verrijkt plasma. Microneedling creëert kleine kanaaltjes in de oppervlakkige huid en veroorzaakt huidregeneratie en collageenstimulatie. De PRP-behandeling wordt driemaal herhaald met één maand ertussen. De bedoeling is om de huid dusdanig te stimuleren om op die manier huidverjonging en verstrakking in de hand te werken. Het effect wordt verwacht tussen de drie à zes maanden


Gezichtsbehandeling 350 euro

Halsbehandeling 250 euro

Decolleté 250 euro

Behandelingen tegen haaruitval 250 euro

Inclusief microneedling +100 euro


Laserbehandelingen

Hiervoor verwijs ik naar www.mediskin-clinic.be waar ik zelf de behandeling uitvoer